Buurten

Buurten. Ook wel eens – excusez – vaak gewoon ouwehoeren genoemd. Niet zelden onterecht. Iets met stuurlui langs de wal of miljoenen coaches van een Nederlands elftal.

Al eerder heb ik mijn grote twijfel uitgesproken over een online platform als puurpapendrecht.nl. Helaas lijk ik gelijk te krijgen. Niks ten nadele van de vele vrijwilligers of goedbedoelende ambtenaren, maar de mijnbuurtjes-sites in Nederland laten allemaal hetzelfde verval zien, na een initiële groei. Jammer dat de verantwoordelijken dit niet tijdig hebben willen zien. Vermoedelijk was het te lastig om het project nog af te blazen, zeker gezien de enthousiaste inzet van de vele tientallen vrijwilligers. Eerlijk zijn ten opzichte van elkaar kent soms de drempel van iets willen of moeten doen. En dan doen we het toch maar, ondanks de kosten en tegen beter weten in…

vdKees Thies roept vandaag vanaf de zijlijn iets over het ongezellige tochtgat van de Drievriendenhof in Dordrecht. En heeft en passant ook (alweer) een oplossing voor het leegstaande V&D-pand. Als ik de gemeente was zou ik hierover zeker eens gaan buurten, al is een idee spuien makkelijker dan de soms weerbarstige praktijk toelaat.

Op de koffie in Papendrecht buurten we echt over andere dingen dan puurpapendrecht, de aanstaande nieuwe website van de gemeente of andere soortgelijke zaken. De inwoners en ondernemers zijn juist het geouwe***r rond het scholendorp, het parkeerbeleid en de geldverslindende opknapbeurt van het gemeentehuis en dito nieuwe instellingen in de Drechtsteden (zoals recentelijk nog een in goed Nederlands ingestelde economic board) zat. Zij buurten vooral over meer levendigheid en meer evenementen (op wat gezeur over overlast rond het marktplein na), gratis parkeren en ook voor de toekomst goed voortgezet onderwijs in Papendrecht, scholendorp of niet. En over plotsklaps en zonder verdere begeleiding gedropte nieuwe buren uit Syrië, met alle gevolgen van dien. En de samenwerkingsverbanden zoals de Drechtsteden? Die moeten vooral het beleid uitvoeren dat we van tevoren als gemeente (mee) hebben bedacht, met sociale en zorgloketten het liefst in de eigen buurt. En zeker niet voorbij gaan aan de kansen die zich voordoen om de werkgelegenheid een push te geven.

Buurten? Dat doen we wel op de koffie bij elkaar. Of op één van de andere online platforms die er al heel lang zijn, zoals facebook, twitter, whatsappgroepen en weggeefhoeken. En de rest? Dat is geouwe***r.

 

Een gedachte over “Buurten

  1. Ik vind dit zoals altijd gewend van jou weer uitstekend verwoord en hoop dat het niet alleen gelezen wordt (natuurlijk lezen degenen die “de leiding geven en macht” hebben dit ook maar gaan ze proberen er ook iets mee te doen😎😎

Reacties zijn gesloten.